Prețul porumbului AZI și în perioada următoare – Vindeți cât mai puteți!

Prețul porumbului se află pe o platformă extrem de fragilă în aceste momente, spun specialiștii, iar coborârea acestuia în perioada următoare rămâne doar o chestiune de timp. Producția la nivel global este mult peste cea de anul trecut, ceea ce duce la o relaxare în ceea ce privește aprovizionarea cu marfă.

Toate detaliile din piață le-a explicat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura Modernă”.

”Porumbul încă stă pe o platformă, dar care se șubrezește în fiecare zi. De două luni de zile spun asta. S-a creat o așteptate la porumb și am început acum să vedem valul ucrainean care se înalță, Statele Unite care, în loc să degradeze recolta de porumb din cauza acelui episod de căldură, au crescut-o la 384 de milioane de tone.

Este jocul hârtiei; Statele Unite fac acest lucru pentru că Brazilia i-a bătut și le-a luat locul în vânzările de porumb. Fluviul Mississippi nu are suficientă apă cât să suporte coborârea spre NOLA, de unde exportă ei, așa că se mută în porturile din nord. Și mai e ceva: China se aprovizionează la prețuri scăzute din Brazilia și Africa de Sud. Statele Unite simt nevoia să rămână competitive și să țină prețul jos. De aceea și-au mărit producția, să țină prețul jos, ca să poată intra și ei în programele acestea de export cu China.

Ca preț, în Portul Constanța, am văzut 194-195 euro/tonă săptămâna trecută. Porumbul trebuie vândut. Când avem volume așa de mari la nivel global, peste 38 de milioane de tone surplus în producție față de anul trecut, lumea este relaxată în acest moment”, a precizat Cezar Gheorghe pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. Americanii nu te ajuta pentru ca ai nevoie tu de ajutor. Ei te ajuta pentru a si crea ei oportunitati. De aceea nu mai pot ei sa ajute ucraina. Pentru a si vinde armele si a controla piata de orice fel. Si cand ai concurenta mare, precum Chima, India samd, incerci sa supravietuiesti si sa faci orice in avantajul tau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole