Prețurile grâului și porumbului au crescut din nou. Previziuni pe piața cerealelor

Prețurile grâului și porumbului nu au înregistrat o tendință clară marți, pe Euronext. De ceva vreme prețurile par a avea o rezistența simbolică de a nu trece de 300 EUR/t.
Factori care influențează prețurile grâului și porumbului în lume
Piața rămâne sub presiune, pe fondul escaladării rapide a conflictului din Ucraina și a amenințărilor repetate din partea Rusiei de a nu reînnoi acordul privind acordul de securitate la Marea Neagră, luna viitoare.
 
Ploile recente din Argentina nu au fost suficiente pentru a liniști piața, iar previziunile meteo anunță doar  cantități limitate de apă pentru următoarele șapte zile.
 
Pe de altă parte, ploile din Brazilia, cel mai probabil vor continua, ceea ce va conduce la întârzierea recoltelor de soia, precum și la întârzieri ale celui de-al doilea val de semănat de porumb.
 
În Franța, în schimb, lipsa precipitațiilor este cea care ridică tot mai multe temeri cu privire la potențialul de producție pentru 2023. Agreste, în ultimul său raport lunar, a confirmat o ușoară creștere a suprafeței semănate cu grâu de toamnă , mai exact, 4,76 Mha (4,67 Mha, în 2022).
 
Ieri, grâul Euronext cu scadență în martie 2023 a crescut cu 0,25 EUR/t, pentru a se stabili la 299 EUR/t, în timp ce grâul cu contractul din mai 2023 a urcat cu 0,25 EUR/t, ajungând la 296,75 EUR/t.
Porumbul Euronext cu livrarea în iunie 2023 a crescut cu 1,75 EUR/t, vanzandu-se cu 296 EUR/t, iar porumbul  cu termenul din martie 2023 a crescut cu 0,75 EUR/t, ajungând la 297,75 EUR/t.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole