Prețul porumbului, în centrul atenției! Valoarea de vânzare în Portul Constanța

Prețul porumbului se află în centrul atenției în aceste momente, fiind marfa principală asupra căreia se focusează bursele. În urma ultimului raport al Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite, prețul a rămas stabil în Portul Constanța, însă specialiștii așteaptă scăderi în luna decembrie.

În ceea ce privește momentul actual, prețul porumbului se menține la același nivel pe care l-a avut în ultimele săptămâni, în jurul valorii de 185 euro/tonă.

”WASDE a generat o producție în creștere în Statele Unite, cu 4 milioane de tone. Cu ajustări în alte zone ale lumii, a făcut ca lucrurile să fie echilibrate și neutre în dreptul porumbului. Pe moment, prețul porumbului rămâne pe aceeași platformă de susținere, așa s-a întâmplat și în sezonul precedent, undeva la 185-187 euro/tonă pentru mărfurile livrate în Portul Constanța.

Focusul tuturor este în acest moment pe porumb, el este în plin ciclu de viață al prețului, însă după jumătatea lunii decembrie, vom vedea un focus interesant pe grâu”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, la Digi24.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole