Prețul cerealelor 2023 – Cu cât se dă grâul azi în Portul Constanța

Piața cerealelor se află într-o stare de acalmie, în aceste momente, din punct de vedere al evoluției prețurilor. După cel mai recente raport WASDE (Estimările Cererii și Ofertei Agricole Mondiale), se pare că deficitul de grâu din unele zone ale lumii va fi suplinit de Rusia, care are o producție foarte mare, datorită teritoriilor ocupate în Ucraina. 

Astfel, prețul grâului rămâne la un nivel stabil, iar marfa se vinde în Portul Constanța la o valoare de 214-216 euro/tonă.

”Grâul nu a beneficiat în acest moment de acel raliu pe burse. El se menține în continuare la nivelul de 214-216-218 euro/tonă în Portul Constanța. (…) Ne aflăm într-o pauză în ceea ce privește grâul, el are un ciclu de viață al prețului, iar după jumătatea lunii noiembrie și luna decembrie vom vedea un focus interesant dezvoltându-se pentru grâu.

Vom urmări cu atenție cererea pentru recolta nouă care va veni, pentru că ea este un parametru determinant în formarea prețului pentru sezonul următor”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, în Agrojurnal la Digi24.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole