Polonia prelungește restricțiile cerealelor ucrainene independent. ,,Nu ne vom sacrifica agricultura”

Vicepremierul poloniei este mai hotărât ca niciodată. Acesta a declarat într-un post național de radio că nu vrea să se abată de la ideea de a interzice importurile de cereale ieftine din Ucraina după 15 septembrie, informează știripesurse. 

,,Polonia nu-şi poate sacrifica agricultura, iar prietenii noştri ucraineni ar trebui să fie conştienţi de acest lucru.”, a spus revoltat vicepremierul Kaczynski.

Polonia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria și România cu aprobarea Bruxelles-ului, şi-au închis pieţele pentru grâul, porumbul, rapiţa şi floarea-soarelui din Ucraina până la 15 septembrie, în încercarea de a-şi proteja propriile sectoare agricole.

Miniștrii agriculturii din România, Polonia, Bulgaria, Ungaria și Slovecia s-au reunit pe 19 iulie la Varşovia pentru a cere Comisiei Europene prelungirea măsurilor preventive pentru o listă mai largă de produse provenite din Ucraina, cel puţin până la finalul acestui an.

Până în prezent Comisia Europeană încă nu a luat o decizie. 

 

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole