TVA zero la alimente continuă și anul viitor, în Polonia. Cu ce nu este de acord Comisia Europeana

Cu scopul de a reconfigura măsurile anti-inflaţioniste, Polonia va menţine în primul semestru din 2023, TVA zero la alimente, a transmis Reuters citat de Agerpres. 

Comisia Europeană nu este de acord cu politicile Poloniei de a reduce taxele la benzină si la îngrăşăminte dar permite păstrarea TVA zero la alimente.

Autorităţile de la Varşovia au adoptat reducerea taxelor, de la benzină la îngrăşăminte, pentru a-i ajuta pe consumatori să facă faţă inflaţiei ridicate, dar vor trebui să revină în 2023 la taxele mai ridicate, după ce Comisia Europeană a decis că acestea nu respectă reglementările blocului comunitar.

“Încercăm… când plouă să dăm oamenilor o umbrelă pentru a-i ajuta. Mai presus de toate, TVA zero la alimente este o astfel de umbrelă şi astăzi vreau să subliniez că vom continua această politică cel puţin în primul semestru din 2023”, a declarat premierul polonez, Mateusz Morawiecki.

TVA zero la alimente va costa aproximativ opt miliarde de zloţi (1,77 miliarde de dolari).

Ministrul de Finanţe, Magdalena Rzeczkowska, a anunţat că le-a cerut miniştrilor să pregătească planuri de economii de aproximativ 5% în departamentele lor.

“Am convenit un plafon de 5% şi este decizia fiecărui minister privind perioada în care vor fi realizate economiile”, a explicat Rzeczkowska.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole