Piețele de legume, luate la ochi! Acuzații de evaziune fiscală de 1 MILION de EURO pe zi

Dacă autoritățile nu-și fac treaba așa cum ar trebui, fermierii au ajuns să semnaleze neregulile pe care le observă în piețele de legume. Se pare că evaziunea fiscală este mai degrabă o normă, nu o excepție, iar sumele vehiculate sunt uriașe.

Potrivit lui Ion Păunel, legumicultor și președinte al Uniunii Salvați Țăranul Român, evaziunea fiscală din marile piețe de gros din România atinge valori de un milion de euro pe zi, pentru că autoritățile nu aplică legea așa cum ar trebui.

”Autoritățile sunt cele mai în măsură să ia măsuri, pentru că avem legislație pe care trebuie să o aplicăm. Să vedeți câtă curățenie s-ar face în sectorul legume-fructe proaspete, și până la urmă în tot sectorul agroalimentar, pentru că fenomenul de speculă și bișniță nu este numai la legume și fructe. Este și la produsele lactate, și la produsele conservate și așa mai departe.

Îi spuneam unui ministru secretar de stat, nu îi dau numele acum, că într-o piață de gros unde vindem și noi, piața Stupini din județul Brașov, cred că se face evaziune fiscală între 500.000 și 1.000.000 euro pe zi. Asta se întâmpla la nivelul anului 2022, cel puțin; încă nu am ajuns acolo anul acesta. Dacă adunăm toate piețele mari de gros din România – Pucheni, Constanța, Timișoara – gândiți-vă unde suntem”, a precizat Ion Păunel în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Nu este pentru prima dată când producătorul semnalează astfel de nereguli. Acesta a mai cerut întețirea controalelor în piețele de legume și în anii trecuți, pentru că cei care au cel mai mult de suferit de pe urma acestui fenomen sunt fermierii corecți.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Wow au descoperit apa calda ăștia?!? În piețe numai țigani bișnițari. Agricultura este măcinată de evaziune fiscală și muncă la negru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole