Petre Daea, ATAC la conducerea MADR: ”S-au facut de ras! Pacat si nedrept”

După incertitudinea din ultimele zile legată de plata despăgubirilor pentru secetă, fermierii români au mai primit o lovitură grea, după ce Comisia Europeană nu a aprobat solicitarea României de a plăti avansul subvențiilor APIA mai devreme. Toate aceste probleme îi pun pe fermierii români într-o situație dificilă, iar criticile la adresa Guvernului și a conducerii de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale încep să se întețească.

Cuvinte grele a avut de spus și fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, care într-o postare pe pagina sa de facebook a criticat dur ”bâlbele” guvernanților din ultima vreme. Potrivit acestuia, solicitarea Ministerului Agriculturii de a devansa termenul de acordarea a avansului subvențiilor denotă lipsa de cunoaștere a regulamentelor europene, oficialii MADR ”făcându-se de râs prin această solicitare”.

”Răspunsul negativ primit de la Comisie, care era previzibil, le-a încurcat planul tragerii de timp privind despăgubirile, obligându-i la o modificare pripită a bugetului chiar în ședința de guvern, fără o documentare prealabilă, care nu asigură sumele necesare pentru toți fermierii afectați, întârziindu-se acordarea acestor despăgubiri și din cauza lipsei actului normativ de reglementare”, a subliniat fostul ministru.

Potrivit lui Petre Daea, situația putea fi rezolvată de multă vreme, încă din luna aprilie, prin simplificarea, accelerarea procesului de inventariere și promovarea concomitentă a unui act normativ pentru despăgubiri, cu consultarea prealabilă a Comisiei Europene.

Fostul ministru susține că actuala conducere de la MADR denotă ”lipsă de voință și amatorism”, iar acest lucru îi afectează pe toți fermierii din România, mulți dintre ei fiind în pragul falimentului. ”Neavând producții, pierd posibilitatea de a înființa culturile pentru noul an agricol, de a desfășura activitatea normală în zootehnie și în alte sectoare. (…) Costul facturii „nu vreau + nu știu + nu pricep” este plătită de fermieri. Păcat și nedrept!”, a conchis Petre Daea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole