PESTE O SUTĂ DE PERSOANE MUȘCATE DE CĂPUȘE ȘI UNA DE ȘARPE, ÎN HARGHITA

Un număr de 111 persoane s-au prezentat, de la începutul sezonului călduros şi până în prezent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc, după ce au fost muşcate de căpuşe, iar două, în urma muşcăturilor de şarpe, a declarat pentru AGERPRES managerul unităţii medicale, dr. Demeter Ferenc.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Potrivit acestuia, numărul muşcăturilor de căpuşe a crescut progresiv, odată cu mijlocul lunii aprilie, cazurile fiind semnalate cu precădere în perioadele călduroase în care oamenii ies în pădure, la iarbă verde. Spre deosebire de anii trecuţi, cei care au fost muşcaţi de căpuşe s-au prezentat imediat la medic şi nu s-au înregistrat cazuri grave, cu plăgi neglijate.

Medicii le recomandă iubitorilor de natură să evite, dacă este posibil, zonele în care pasc oile sau caprele, să poarte îmbrăcăminte care să le acopere mâinile şi picioarele şi să nu se aşeze direct pe iarbă.

De asemenea, cei care au fost muşcaţi de căpuşe sunt îndemnaţi să se prezinte la medic şi să nu încerce să îndepărteze singuri insecta.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI
Conform sursei citate, de la începutul sezonului călduros s-au înregistrat şi două muşcături de şarpe, în ambele cazuri pacienţii fiind în afara oricărui pericol. O femeie din staţiunea Băile Harghita lucra în grădină, când o viperă a muşcat-o pe mână. Ea a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe şi i-a fost administrat ser antiviperin. Al doilea pacient ‘a fost muşcat de un şarpe, neconfirmat a fi viperă, a primit tratament preventiv şi suportiv’ şi se află în afara oricărui pericol.

Şi în cazul muşcăturilor de şarpe, oamenii sunt îndemnaţi să se prezinte de urgenţă la spital şi, dacă este posibil, fie să descrie cum arăta şarpele, fie să-i facă o fotografie, pentru ca medicii să ştie dacă a fost sau nu vorba de o viperă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole