PESTE 80 DE MILIOANE DE EURO DIN FONDURI EUROPENE, PENTRU FERMIERII DIN OLT

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian-Ionuț Chesnoiu a participat în data de 9 iunie 2017 la Conferința Regională ‘Fondurile Europene pentru micii și tinerii fermieri’, alături de președintele Federației Agrostar, Ștefan Nicolae, de deputații Alexandru Stănescu și Dan Ciocan, precum și de Virgil Delureanu (vicepreședintele Consiliului Județean Olt), de Florin Ciobanu (președintele Asociației Tinerilor Fermieri din județul Olt). De asemenea, au fost prezenți și Emil Marinescu (directorul Direcției Agricole Olt), Doru Daniel Neagu (directorul executiv adjunct al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Olt) și reprezentanții structurilor teritoriale ale AFIR.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE OAMENI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Evenimentul, organizat la sediul Consiliului Județean Slatina din județul Olt de către Federația Agrostar cu sprijinul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), a reunit organizații ale fermierilor din județele Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Teleorman și Vâlcea. De asemenea, au fost invitați și reprezentanți ai instituțiilor publice, autorități locale, dar și consultanți.

În cadrul conferinței au fost dezbătute problemele cu care se confruntă micii fermieri în accesarea și implementarea proiectelor pe fonduri europene, dar și soluții pentru acestea. În plus, au fost analizate și criteriile de eligibilitate ale proiectelor aferente submăsurilor (sM) 6.1 — Instalarea tinerilor fermieri și 6.3 — Dezvoltare ferme mici. Oficialii prezenți la întâlnire au răspuns punctual întrebărilor venite din partea fermierilor, dar au explicat și faptul că finanțarea cu fonduri europene se acordă în conformitate cu prevederile legale și procedurale din care decurg anumite obligații contractuale.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI AVANTAJOASE PRETURI

Reprezentanții organizațiilor de fermieri prezenți la întâlnire au remarcat că alocarea pentru sesiunea din 2017 este una mai generoasă pentru solicitanții de fonduri europene și că aceștia trebuie să valorifice oportunitatea accesării acestor finanțări pentru a dezvolta investiții în agricultură. De asemenea, deputatul Alexandru Stănescu, reprezentant al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul României, a precizat că astfel de întâlniri sunt extrem de utile fermierilor, dar și autorităților care pot astfel analiza oportunitatea adaptării legislației în domeniul agriculturii.

Fermierii și antreprenorii din județul Olt au încheiat până în acest moment 1.699 de contracte de finanțare a proiectelor de investiții, în valoarea de aproximativ 80 de milioane de euro. Plățile efectuate până în prezent sunt de peste 27,6 milioane de euro.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult