PESTE 20 DE INCENDII PE TERENURILE AGRICOLE DIN OLT, ÎN ACEST SFARSIT DE SAPTAMANA

În Olt, în ultima perioadă, s-a amplificat fenomenul de ardere necontrolată a miriștilor și vegetației uscate de pe terenurile agricole, astfel că în perioada 23-25 iunie 2017 s-au înregistrat 21 de astfel de incendii.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Localitățile în care s-au înregistrat intervenții pentru localizarea, lichidarea și limitarea efectelor arderilor de miriști sunt: Slatina, Balș, Drăgănești Olt, Scornicești, Piatra Olt, Dăneasa, Găneasa, Sprâncenata, Obârșia, Grădinile, Cezieni, Coteana, Gostavățu. În urma celor 21 de arderi necontrolate, au ars peste 11 hectare de cereale păioase și aproximativ 15 hectare de vegetație uscată, miriști și gunoaie.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

Având în vedere că numărul arderilor necontrolate este în creștere, ISU Olt a notificat toate primăriile din județ asupra obligațiilor legale ce le revin în acest sens și s-a dispus informarea cetățenilor privind interzicerea incendierii suprafețelor agricole și efectuarea de controale prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.

AGRO-TV.RO, AUDIENȚĂ DE PATRU ORI MAI MARE DE LA ÎNCEPUTUL ACESTUI AN

În condițiile în care este necesară arderea miriștilor pentru combaterea dăunătorilor și au fost se obținute aprobările prevăzute de legislația în vigoare, arderea vegetației uscate se face cu respectarea următoarelor măsuri:

— condiții meteorologice fără vânt;

— parcelarea miriștii în suprafețe de maximum 10 ha, prin fâșii arate;

— izolarea zonei de ardere față de căile de comunicație, construcții, culturi agricole vecine, instalații, fond forestier, prin executarea de fâșii arate;

— desfășurarea arderii numai pe timp de zi;

— asigurarea, până la finalizarea arderii, a personalului de supraveghere și stingere a eventualelor incendii;

— asigurarea, pentru suprafețe de ardere mai mici de 5 ha, a substanțelor și mijloacelor de stingere necesare;

— asigurarea, în cazul suprafețelor de ardere mai mari de 5 ha, a unui plug, a unei cisterne cu apă, a mijloacelor de tractare și a personalului de deservire.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole