Vrei panouri solare? Casa Verde Fotovoltaice începe în 10 zile cu un buget fără precedent

Românii care doresc panouri solare cu sprijin financiar de la stat se pot înscrie în programul Casa Verde Fotovoltaice până pe 26 iunie. Anunțat inițial pentru data de 5 mai, Casa Verde Fotovoltaice va începe cu o mica întârziere, mai exact programul va fi demarat pe 19 mai.

Înscrierea în aplicația Casa Verde Fotovoltaice este foarte simplă și poate fi făcută ușor si de persoanele fizice. Este necesar un număr redus de documente. Nu este nevoie de liste pentru potențialii beneficiari, aceștia putând alege instalatorii după înscriere.

2023 aduce o noutate: înscrierea etapizată în program

Locuitorii fiecărei regiuni vor avea la dispoziție 3 zile pentru depunerea documentelor. Prima regiune cu drept de înscriere este Bucureşti – Ilfov, iar ultima va fi regiunea de Vest (județele Arad, Hunedoara, Caraş Severin şi Timiş).

75.000 de finanțări pentru 75.000 de gospodării

„Procesul este complet digitalizat, totul se încarcă online, reducem astfel birocrația. Sunt 250 de companii înscrise în program, interesul din partea companiilor este uriaș. (…) Avem un buget fără precedent, de 2 miliarde de lei.  Asta permite alocarea de 75.000 de finanțări pentru 75.000 de gospodării. Asigurăm finanțare pentru asociațiile și ONG-urile care prestează servicii sociale. Anul acesta, sunt acceptate pentru finanțare și parohiile. În zilele lucrătoare, platforma este închisă. (…) Platforma este închisă în zilele nelucrătoare”, a declarat Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, citat de TVR.

Cartea de identitate și extrasul de carte funciară sunt cele două documente cu care se poate încărca orice cerere de finanțare. Solicitantul trebuie să demonstreze că nu are datorii la bugetul local și la bugetul de stat.

Anul trecut, Administraţia Fondului pentru Mediu a semnat peste 40.000 de contracte în cadrul acestui program. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole