Oros: ”În perioada Stării de Urgență, unii primari au închis piețele pentru a sabota Guvernul”

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, este încrezător că autorităţile locale şi administratorii de pieţe vor găsi soluţii pentru producătorii agricoli să îşi poată comercializa în continuare mărfurile, deşi pieţele care funcţionează în spaţiile interioare se închid. Într-o declarație de presă, șeful MADR a precizat că în perioada stării de urgență unii primari au închis piețele ca să saboteze măsurile Guvernului, dar acum, situația epidemiologică este alta.

”Legat de funcționarea piețelor agroalimentare, vreau să atrag atenția, pentru că am văzut de două zile cu câtă bucurie încearcă unii să valorifice politic, fără să gândească, reglemenratea funcționării acestor piețe. Vreau să le atrag atenția că atunci când situația epidemiologică era alta, și unii primari, în perioada stării de urgență, au închis piețele fără să le ceară nimeni, doar pentru a sabota măsurile Guvernului, am ieșit public și am cerut ca acele piețe să fie deschise. În Ordonanța nr. 8 veți vedea un articol în care am reglementat ca toate piețele să rămână deschise, sub rezerva luării unor măsuri de control și prevenire a virusului.

Am avut o întâlnire și o ședință de lucru cu toți prefecții aspura modului în care se va restriționa activitatea în piețe. Trebuie să știți că nicio piață unde se pot asigura măsuri de protecție sanitară nu va fi închisă. Primăriile și operatorii economici care administrează piețele pot amenaja spațiul de lucru în așa fel încât producătorii de produse românești să aibă posibilitatea să-și vândă produsele, iar consumatorii care caută produse românești vor găsi, în continuare, în piețe, aceste produse”, a precizat Adrian Oros.

Ministrul Oros a mai subliniat că în contextul epidemiologic actual, trebuie să fim mai atenți, dar să ne asigurăm că toți cei care valorifică produse românești au acces în piețe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole