Oros: ”Camerele Agricole trebuie să preia multe din atribuțiile DAJ-urilor, altfel n-are rost să la facem”

Camerele agricole reprezintă una dintre prioritățile zero pentru agricultura românească. Cel puțin așa stau lucrurile la nivel declarativ. Concret, vedem că legea Camerelor Agricole este contestată la Curtea Constituțională în acest moment, iar înființarea acestora se amână și mai mult. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a vorbit despre acest subiect în direct la AGRO TV.

Șeful MADR a precizat că aceste structuri sunt necesare pentru a rezolva multe dintre problemele fermierilor care altfel nu pot fi rezolvate. În concepția sa, DAJ-urile nu pot interveni în unele probleme ale fermierilor, întrucât agricultura din România este una privată. Astfel, Camerele Agricole vor prelua toate atribuțiile actualelor Direcții Agricole Județene, cu excepția controlului și inspecției.

”Ideea este să nu mai înființăm încă o instituție. Trebuie spus, Direcții Agricole nu are nicio țară din Europa. Direcțiile Agricole au fost foarte bune și au avut o justificare când toată agricultura a fost o agricultură de stat. Acum toată agricultura din România este privată, iar atunci, în afară de instituțiile de control, de reglementare, de cele care fac politici, nu se justifică să rămână în zona statului.

Camerele Agricole trebuie să fie niște entități private, dar de interes public, iar încet-încet, acestea trebuie să preia atribuțiile pe care le au acum Direcțiile Agricole, mai puțin cele de control și inspecție. În rest, aceste Camere Agricole trebuie să preia multe din atribuțiile DAJ-urilor, altfel n-are rost să le facem. Mai creăm încă o entitate care să facă ce?”, a explicat ministrul Adrian Oros la ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole