ORDONANTA: Animalele lasate nesupravegheate sau maltratate vor fi CONFISCATE

Măsuri mai drastice pentru protecția animalelor! Un nou proiect de ordonanță de urgență pentru întărirea măsurilor de protecție a animalelor a fost pus în dezbatere publică, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Potrivit acestuia, polițiștii vor putea să confiște animalele agresate, rănite sau maltratate și să le plaseze într-un adăpost.

”Am reuşit să facem un pas important, poate cel mai important de până acum, pentru stabilirea unor atribuţii clare în sarcina poliţiştilor în vederea gestionării situaţiilor de pericol pentru animale. (…) Am postat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne proiectul de ordonanță de urgență pentru întărirea măsurilor de protecție a animalelor, act normativ ce eficientizează implicarea polițiștilor și a autorităților locale în gestionarea situațiilor de pericol pentru animale”, a precizat șeful MAI.

Potrivit lui Vela, actul normativ este rezultatul dezbaterilor avute atât cu specialiști din cadrul Ministerului de resort sau alte instituții, cât și cu reprezentanți ai organizațiilor iubitorilor de animale.

Potrivit documentului publicat pe site-ul MAI, se instituie dreptul poliţiştilor de a pătrunde în domeniul, în domiciliul sau reşedinţa oricărei persoane fizice fără acordul acesteia, precum şi în sediul oricărei persoane juridice, fără acordul reprezentantului legal al acesteia, dacă au informaţii care indică faptul animalele aflate acolo se află în pericol.

„Proiectul are ca scop protejarea animalelor aflate în pericol prin stabilirea unui mecanism care va permite poliţiştilor să emită un ordin de plasare a animalului agresat, rănit sau maltratat într-un adăpost. De asemenea, prin proiectul de ordonanţă instituim obligaţia consiliilor judeţene şi a CGMB de a asigura cu caracter continuu şi permanent servicii publice de adăpostire a animalelor, fie prin organizarea unor adăposturi proprii, fie prin încheierea unor contracte cu grădini zoologice, cu iubitori de animale sau cu alte entităţi”, a mai detaliat Marcel Vela.

- Publicitate -

Astfel, serviciile serviciile publice de adăpostire a animalelor vor trebui să fie operaţionalizate în termen de 60 de zile de la data publicării ordonanței de urgență în Monitorul Oficial. De asemenea, timp de 180 de zile se vor organiza activități de informare a populației.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole