PE a instituit o comisie de anchetă pentru protectia animalelor transportate

Membrii Parlamentului European (MEP) au decis să creeze un comitet de anchetă pentru a analiza presupuse încălcări în aplicarea normelor UE privind bunăstarea animalelor în timpul transportului în interiorul și în afara UE.

Domeniul de aplicare: investigarea nerespectării normelor UE privind protejarea animalelor transportate
Componență: 30 de europarlamentari, numele cărora urmează să fie anunțate ulterior de grupurile politice
Durata: raportul final va fi transmis în termen de 12 luni.

Potrivit comunicatului oficial al Parlamentului European (PE) noul comitet de anchetă, înființat cu 605 de voturi pentru și 53 de împotrivă, cu 31 de abțineri, ar trebui să investigheze presupuse încălcări în aplicarea legislației Uniunii Europene privind protecția animalelor în timpul transportului și operațiunilor conexe din interiorul și din afara UE, inclusiv pe calea aerului, rutier, feroviar și maritim. Se va concentra asupra modului în care normele UE sunt puse în aplicare de către statele membre și dacă Comisia UE le aplică corect, spune decizia adoptată de PE.

Comitetul va investiga o suspiciune legată de lipsă de punere în aplicare și de constrângere a dispozițiilor UE privind spațiul destinat animalelor transportate, adăparea, hrănirea, așternutul și sistemul de temperatură și ventilație în timpul transportului.

Viitorii membri ai comitetului ar putea examina modul în care Comisia Europeană și statele membre asigură respectarea normelor UE privind manipularea animalelor transportate, în călătoriile la distanță lungă, la prevenirea întârzierilor și la transportul de animale nou-născute, inclusiv animalele mature. De asemenea, aceștia pot cerceta presupusul eșec al autorităților executive și al autorităților naționale de a pune în aplicare normele UE privind bunăstarea animalelor transportate și în afara Uniunii, atunci când se mută animale vii din UE în țări din afara UE.

- Publicitate -

Compoziția și durata: Comitetul de anchetă ar trebui să fie format din 30 de deputați. Numele lor va fi comunicat de grupurile politice într-o etapă ulterioară și anunțat în plen. Comitetul trebuie să prezinte raportul final în termen de 12 luni din momentul înființării.

Context: Noul comitet de anchetă a fost înființat la cererea prezentată de 183 de europarlamentari Conferința președinților (președintele PE și liderii grupurilor politice din cameră). Scopul a fost să analizeze presupuse încălcări în aplicarea legislației Uniunii Europene care reglementează transportul animalelor vii atât în ​​interiorul, cât și în afara Uniunii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole