Ordinul antiincendiu, ANULAT! Peste 50% din continut necesita modificari

Ordinul antiincendiu (182/2020) care a trezit nemulțumirea fermierilor a fost anulat! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că acest ordin privind normele de prevenire și stingere a incendiilor reprezentative activităților sectoarelor din domeniul agricol va fi abrogat. Decizia urmează să se publice în Monitorul Oficial în cel mai scurt timp.

Acest Ordin a fost revizuit de către oficialii MADR împreună cu asociațiile de fermieri, după cum precizase și ministrul Agriculturii Adrian Oros în cadrul unei conferințe de presă din data de 4 august 2020.

În urma dezbaterilor, MADR a primit mai multe sugestii din partea asociațiilor de profil și s-a constatat că este necesară modificarea a peste jumătate din conținutul Ordinului antiincendiu, adică peste 50%.

Prin urmare, orice modificare a unui ordin, care depășește 50% din conținutul său, implică abrogarea documentului respectiv, așa cum arată Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative.

Dat fiind și contextul agro-meteorologic nefavorabil care se caracterizează prin lipsa precipitațiilor și secetă severă, ordinul antiincendiu 182/2020 doar punea o povară în plus fermierilor. În acest sens, Ministerul Agriculturii va lucra la elaborarea unui nou act normativ îmbunătățit în urma discuțiilor din cadrul grupurilor de lucru organizate împreună cu reprezentanții IGSU.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole