Orban, mesaj clar către fermieri: NU se vor deschide piețele!

Activitatea piețelor agroalimentare închise rămâne suspendată! Mesajul tranșant a fost transmis de premierul României, Ludovic Orban, direct către fermieri. În urma protestului organizat miercuri, în Piața Victoriei, de către micii producători, reprezantanții Guvernului i-a invitat pe fermieri la discuții.

Potrivit unei postări de pe pagina de facebook a ministrului agriculturii, premierul Orban a explicat că, în prezent, este permisă activitatea în piețele deschise și volante, iar măsura suspendării temporare a activității celor închise a fost luată din rațiuni de protecție sanitară a cetățenilor, îndeosebi a persoanelor în vârstă, cele mai expuse în acest context. Activitatea piețelor închise va fi reluată imediat ce condițiile epidemiologice o vor permite și în condiții de siguranță sanitară pentru cetățeni!

În urma consultărilor cu reprezentanții Guvernului, micii producători au venit în direct la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”, pentru a detalia discuțiile avute cu oficialii. Potrivit acestora, primul ministru le-a transmis că, deocamdată, piețele vor rămâne închise.

”Din păcate, la întâlnirea cu primul ministru, acesta ne-a spus foarte clar că nu se vor deschide piețele agroalimentare închise. Argumentul a fost contextul generat de pandemie, una dintre explicații fiind aceea că potrivit informațiilor pe care le dețin, nu a datelor, o mare parte din cetățenii care s-au infectat, s-au infectat în piețele agroalimentare. La fel de adevărat este că nu ne-a arătat date concrete sau statistici în acest sens, ci comitetul care se ocupă de gestionarea pandemiei ar fi avut aceste informații de la Direcțiile de Sănătate Publică. Nimic concret. 

Noi am reproșat că, de fapt, proasta administrare a piețelor agroalimentare, în sensul nerespectării regulilor impuse de către cei care le au în administrare a dus la această situație și nu ni se pare corect ca fermierii sau producătorii agricoli să deconteze acest lucru. Am întrebat ce se va întâmpla în lunile următoare. Nu știm”, a precizat Horațiu Raicu, președintele Federației Naționale a Lucrătorilor, pentru  AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole