19 aprilie 2021 - 09:20

ULTIMA ORA! Orban, despre lansarea programului Agro Invest pentru fermieri

Primul ministru, Ludovic Orban, împreună cu fostul ministru al agriculturii, Daniel Constantin, au efectuat o vizită de lucru în județul Argeș. Printre subiectele abordate la conferința de presă din urma vizitei, premierul a vorbit și despre programele pentru fermieri care vor fi lansate în următoarea perioadă, printre care și Agro Invest.

”Programul Agro Invest se află în analiză, noi am impus câteva măsuri și pregătim un act normativ. De asemenea, pregătim un act normativ și pentru despăgubirile pentru fermierii ale căror suprafețe au fost afectate de secetă – este vorba despre culturile de primăvară. Am pornit și plățile care se realizează din fonduri europene, plățile la hectar și încercăm să fim alături de fermieri”, a precizat premierul Ludovic Orban.

De asemenea, și fostul ministru al agriculturii, Daniel Constantin, a vorbit despre acest subiect, anunțând și când se va lansa, mai concret, programul Agro Invest.

”Săptămâna viitoare se lansează. Este un program pe care l-am gândit împreună cu domnul ministru Cîțu, care să vină în sprijinul fermierilor pe modelul IMM Invest, cu facilități ceva mai mari. În agricultură e ceva mai dificil să se ramburseze creditul în 6 ani de zile, așa că o să avem o perioadă mai mare, și gândim și alte facilități, chiar și până la dobândă. Este în lucru, probabil că săptămâna viitoare îl va prezenta domnul ministru Florin Cîțu”, a precizat Daniel Constantin.

Autor: Elena Picu