Florin Cîțu pregătește un program similar IMM Invest, special pentru fermieri

Program de tipul IMM Invest, special pentru fermieri! Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a fost prezent la Bucharest Food Summit, unde a vorbit despre mai multe programe de finanțare care vor fi lansate în perioada următoare, printre care și unul special dedicat fermierilor.

Întrebat de fermieri despre soluțiile pentru sectorul agricol, ministrul de finanțe a precizat că noul program, care s-ar putea numi Agro Invest, ar putea fi adoptat de Guvern în câteva săptămâni.

”Vestea bună este că lucrăm și sper să intre în ședința următoare de Guvern sau în următoarele două săptămâni, la un program similar cu IMM Invest, dar dedicat sectorului agricol. Va fi doar pentru sectorul agricol – este vorba de garanții, de împrumuturi cu dobândă garantată 100% pentru o perioada mai lungă de timp. Mai sunt câteva discuții dacă subvenționăm dobânda 8 luni sau mai mult, ne gândim. Cred că o să fie o garanție de un miliard de lei, iar programul va fi derulat prin FNGCIMM și apoi prin sistemul financiar bancar”, a declarat Florin Cîțu.

AGRO TV a prezentat în premieră ideea Guvernului de a implementa un program de investiții special pentru agricultură. În urmă cu câteva luni, secretarul de stat MADR, George Scarlat, vorbea la ”Agricultura la Raport” despre un astfel de program: ”Pe modelul IMM Invest, încercăm un mecanism de garantare, 80-90% prin FGCIMM și FGCR, pentru că asta ne-au cerut fermierii, în special cei medii și mari, să le asigurăm măcar garantarea, pentru că partea de costuri o prind ei în cheltuielile pe care le fac pe partea de business”, a explicat Scarlat.

IMM Invest este cel mai mare program de susţinere a IMM-urilor din România din ultimii 30 de ani.  Principalele avantaje sunt următoarele: statul asigură până la 90% din valoarea creditului, dobânda creditelor este subvenţionată integral de stat cel puţin până la final de an, zero comisioane legate de garanţia statului, zero comision de rambursare anticipată a creditului, iar perioada de acordare a garanţiei este de până la 72 de luni.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole