OFICIAL: Despagubirile pentru seceta, asigurate! Mesajul lui Adrian Oros pentru fermieri

Majorare consistentă la bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale! În urma ultimei ședințe de Guvern, în care s-a aprobat rectificarea bugetară, ministrul agriculturii, Adrian Oros, a precizat că bugetul instituției pe care o conduce a fost suplimentat cu 3,445 miliarde de lei. Șeful MADR a subliniat că această sumă permite achitarea despăgubirilor promise către fermierii afectați de secetă, dar și a ajutoarelor de stat pentru sectoarele afectate de pandemie.

”Aşa cum am spus încă de la preluarea mandatului, niciodată nu vom minţi şi nu vom vinde speranţe fermierilor. România a fost lovită crunt anul acesta de o secetă pedologică cum nu a mai fost de zeci de ani. Am fost pe câmp în multe judeţe, la femierii afectaţi. M-am uitat în ochii lor şi le-am promis că vor primi despăgubiri. Deşi anul acesta este un an foarte dificil, constrângerile bugetare sunt foarte mari, în ciuda fake news-urilor lansate în ultimele zile, mai ales azi, de cei obişnuiţi să vândă iluzii şi care au adus securitatea alimentară a României la cheremul câtorva traderi, azi, în şedinţa de Guvern, bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost suplimentat cu 3,445 miliarde lei.

Acest lucru ne permite să acordăm desăgubiri pentru secetă, aşa cum am promis şi cum nu s-a mai făcut de mulţi ani. Ne permite să facem plăţile în avans pentru campania din 2020. Am făcut demersuri la Comisie ca anul acesta subvenţiile să fie acordate mai repede cu o lună, aşteptăm aprobarea Comisiei, suntem pregătiţi. De asemenea, ne permite să compensăm cât mai echitabil şi obiectiv toate pierderile înregistrate şi de cei din sectorul zootehnic – crescătorii de bovine, ovine, caprine, porcine, de păsări, dar şi de cei din apicultură – pierderi suferite datorită evoluţiei pandemiei COVID-19”, a subliniat ministrul Agriculturii.

Adrian Oros a mai precizat că, la următoarea rectificare de buget, care va avea loc în luna octombrie, speră ca bugetul să se mărească din nou, pentru a acoperi și celelalte nevoi ale fermierilor români.

Publicată de Adrian Oros pe Vineri, 14 august 2020

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole