O nouă specie la orizont: Ursul de Marea Neagră!

„Ursul de Bărăgan şi ursul de Marea Neagră” sunt noile specii de mari carnivore care amenință liniștea comunităților locale din România.

Afirmația aparține primarului comunei buzoiene Unguriu, Ciprian Tirizică, și nu este chiar departe de adevăr în condițiile în care un urs – celebrul „Rambo” – a ajuns deja să se plimbe în voie pe străzile din Ploiești.

„În această noapte, în preajma orelor 1,00 – 1,30, a fost sesizată prezența unui urs în satul Ojasca (județul Buzău), zona SMA – Blocuri – parcare salariaţi Secţia Ojasca. Am rugămintea să trataţi cu seriozitate informaţia şi să evitaţi deplasările în zonele alăturate satelor Unguriu şi Ojasca”, a transmis primarul comunei Unguriu, după ce în satul Ojasca a fost sesizat un urs, informează AGERPRES.

Potrivit acestuia, dacă nu se vor face cât mai curând modificări legislative și nu vor fi luate măsuri urgente în privința protejării comunităților locale împotriva atacurilor animalelor sălbatice,în curând vom avea de a face cu noi specii: „Ursul de Bărăgan” și „Ursul de Marea Neagră”!

„A fost văzut pe DN10 de un trecător, locuitor al comunei, a sunat la 112. A fost văzut în zona de intravilan, au ajuns la faţa locului şi jandarmii. Este pentru prima dată când a coborât aici, A fost văzut pe lângă un cartier din localitate, pe lângă Spitalul Ojasca iar apoi a plecat spre zona râului Buzău. Sper ca oamenii să înţeleagă să evite deplasările în zona de extravilan, în zonele cu culturi, cu pomi fructiferi, pentru că se pot întâlni cu ursul mai ales că acum se recoltează prune, fructele, merele, ciuperci şi fructe de pădure, zmeură şi există o mare posibilitate de a se întâlni cu animalele sălbatice. Dacă o ţinem aşa şi nu se schimbă legislaţia, vom avea ursul de Bărăgan şi ursul de Marea Neagră”, a declarat Ciprian Tirizică, primarul comunei Unguriu.

Tot mai mulți reprezentanți ai comunităților locale acuză că, în ultima vreme, populațiile de urși s-au înmulțit îngrijorător, punând în pericol gospodăriile și chiar viețile localnicilor. Aproape că nu există zi în care prezența sau chiar atacuri ale urșilor să nu fie semnalată în diferite localități din România, unele chiar în zone total surprinzătoare, departe de habitatul obișnuit al acestora.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. Este absolut incredibil cum din dorința de a fi pe placul Europei nu punem viața omului pe primul plan.Ne uitam penibili cum ursul mănâncă oi,porci ,vaci și posibil oameni si ne prefacem că nu există soluție.Solitia e simpla ,recoltarea surplusului de exemplare,exemplare care se înmulțesc in absența oricărui dușman total necontrolat.

  2. Eu am spus asta, in mai multe situații, oficiale sau neoficiale, in mass- media, la reuniuni profesionale. Toți râdeau și zâmbind spuneau ca nu e posibil. Uite, ca e !!!
    Probabil ca se dorește dezordine, frica, blocarea unor activități și esențial turismul in aer liber.
    Cu speranța in instituțiile statului rămânem cu urșii pe cap. Nu observati ca toți oficialii romani se fac ca nu văd grozăviile făcute de ursi. Doar ministrul Tancos Barna a făcut cu mare greutate ceva, dar nesprijinit de adevarata societate civilă, adică noi cei agresati și speriați. Cealalta societate civilă, formată din câteva sute de strigători, a pus frâna cât a putut si a reușit, pana acum.
    Concluzia mea este ca in țara noastră interesul pentru om este mult sub interesul pentru urs, cu toate consecințele despre care citim zilnic in ziare.
    Sa-i stăpânim sanatosi !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole