Noua organizație a lui Laurențiu Baciu intră în funcțiune de la 1 septembrie

Noua asociație fondată de Laurențiu Baciu, Forum pentru Agricultura de Viitor, va intra în funcțiune de la 1 septembrie 2020, a declarat fermierul din Bacău în exclusivitate pentru AGRO TV. Potrivit lui, odată cu începerea activității, obiectivul principal al asociației va fi să lupte pentru ca problemele fermierilor loviți de secetă să fie rezolvate.

După cum AGRO TV a informat în urmă cu o lună, organizația fondată de fostul președinte LAPAR, Forum pentru Agricultura de Viitor, a fost legitimată de către judecătoria Sector 1. „Am început cu 24 de județe, avem reprezentare în 24 de județe. Îmi pare rău să dau un anunț că jumătate din membrii noii organizații sunt foști membri LAPAR”, a declarat atunci Laurențiu Baciu pentru AGRO TV.

Potrivit fermierului, asociația va veni în sprijinul tuturor fermierilor și a celor care activează în sectorul agricol, indiferent că este vorba despre sectorul vegetal, zootehnic sau cel de procesare.

„Va fi o organizație mult mai deschisă, în care își vor avea locul toți producătorii agricoli, indiferent de dimensiunea și de specificul fermei. Nu contează dacă e fermă mică sau mare, dacă face zootehnie, dacă crește legume, fructe. Tot ce înseamnă producător agricol își are locul aici”, a mai declarat Laurențiu Baciu.

Liderul fermierilor a mai precizat că a fost îndemnat să creeze această organizație de insistențele fermierilor, unii dintre ei chiar din interiorul LAPAR-ului. Acesta a mai subliniat că asociația își propune să treacă la treabă cât mai repede și să comunice cu instituțiile statului pentru a apăra interesele fermierilor. ”Primele uși deschise vor fi cele de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, urmate de cele de la Ministerul Mediului și Ministerul Finanțelor Publice”, a mai precizat Baciu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole