Nouă măsură cu fonduri europene pentru fermierii români din ianuarie 2021!

Fermierii români vor putea accesa, începând cu ianuarie 2021, o nouă submăsură pentru a-și moderniza fermele! Anunțul a fost făcut de secretarul de stat MADR Emil Dumitru, în emisiunea ”Agricultura la Raport”, în exclusivitate la AGRO TV. Potrivit oficialului MADR, ministerul se pregătește să lanseze o nouă submăsură pe măsura 4.1 din PNDR, pentru echipamentele de irigat. Astfel, fermierii vor putea accesa fonduri europene pentru a-și cumpăra echipamentele necesare ca să își irige culturile agricole.

”Dacă un fermier, din 1993 nu a văzut nicio perspectivă ca acea stație de pompare de bază fie pusă în funcțiune și să umple canalele principale și secundare de irigații, nu a avut niciun interes să-și cumpere echipamente de irigat. Sunt colegi fermieri, acolo unde am pus în funcțiune o stație care nu a fost pornită din 1993 și nici nu a fost cuprinsă în vestitul plan de reabilitare, care și-au cumpărat acum echipamente de irigat. Un fermier a investit 600.000 euro, iar altul 200.000 euro. E clar că într-acolo se va merge.

Chiar astăzi am făcut o ședință cu colegii de la autoritatea de management și vrem ca pe măsura 4.1 să creăm o submăsură pe echipamente de irigat pe care să o lansăm din ianuarie 2021, tocmai pentru ca acei fermieri care au perspectiva de a avea apă pe canale să poată să irige.

Era foarte târziu, aprilie-mai, când am dat drumul la apă. O parte din culturi erau deja compromise, dacă vorbim de culturile de toamnă, iar la cele de primăvară din nou seceta a fost foarte cruntă. Dacă vor avea apă și vor avea pivoți de irigat sau tamburi sau aripi de ploaie, cu siguranță fermierii își vor slava o parte importantă din recoltă”, a explicat Emil Dumitru în exclusivitate pentru AGRO TV.

Pe lângă aceste fonduri europene care vor putea fi accesate de fermieri începând cu anul viitor, secretarul de stat a mai vorbit și despre planul național de reabilitare și reziliență, în care o sumă considerabilă de 6,5 miliarde de euro va fi alocată pentru a reabilita sistemele de irigații, desecare, drenaj și combaterea eroziunii solului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole