Legumicultor: ”Anul viitor n-o să vedem tomate sub 5 lei/kg”

Prețul tomatelor ar putea crește drastic anul viitor! Subiectul a fost dezbătut în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, acolo unde legumicultorul Mircea Bujor a atras atenția asupra problemelor care au apărut în sectorul horticol, din cauza pandemiei, dar și asupra pericolelor pentru perioada următoare.

”Anul acesta, cel mai afectat produs din cauza pandemiei a fost varza, pentru că restaurantele n-au mai cerut-o pentru acea salată de varză care se consumă foarte mult. Anul acesta s-a cultivat mai puțină varză ca anul trecut, iar prețul este la fel de jos. Asta denotă faptul că nu se consumă suficientă varză, ca să poată să se ridice prețul.

Am avut probleme și la tomate, cu tuta absoluta, iar faptul că nu se mai acordă sprijinul va avea consecințe negative. După părerea mea, la anul nu cred că o să mai vedem tomate sub 5 lei/kg. Nu cred că o să scadă sub acest preț, și vorbesc despre perioada de vară, când știți că roșiile erau la preț de un leu, un leu și ceva”, a arătat legumicultorul din Teleorman.

În aceste condiții, consumatorii români s-ar putea orienta spre tomatele venite din import, din țări precum Turcia sau Spania, care vor fi la prețuri mai scăzute, dar și de o calitate inferioară.

”Nici producătorii din Turcia și Spania nu produc în perioada în care producem noi. Ei sunt foarte atenți și nu produc în această perioadă, pentru că prețul o să fie foarte jos. Nu sunt pregătiți să producă pentru că avem noi tuta absoluta, n-au ei de unde să știe că noi n-o să producem la anul”, a mai precizat Mircea Bujor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole