Programul Tomata: anunt IMPORTANT pentru beneficiari!

O categorie de fermieri au primit deja în conturi subvenția integrală pe anul 2020! Este vorba despre producătorii agricoli care s-au înscris în Programul naţional pentru ajutorul de minimis la cultura de tomate în spaţii protejate – sere sau solarii. Potrivit informațiilor oficiale, cel puțin la nivelul județului Olt, tuturor legumicultorilor care s-au înscris în Programul Tomata le-au fost virate sumele în conturi de către Direcția Agricolă Județeană (DAJ).

Potrivit publicației gazetaoltului.ro, cei 5.353 fermieri care s-au înscris pentru a beneficia de ajutorul de minimis la cultura de tomate în spații protejate, au primit subvenția, ultimele plăți fiind efectuate în data de 15 septembrie. Mai precis, fiecare fermieri oltean înscris în Programul Tomata a primit o subvenție de 10.784,53 lei, suma totală la nivelul județului Olt fiind de peste 57 milioane de lei.

„Pe 15 septembrie am făcut ultimele plăți, toți fermierii din județ care au depus cereri în Programul Tomata și-au primit banii. Am avut peste trei sute de legumicultori care nu au fost eligibili, iar pentru zece fermieri ne-au venit banii înapoi. Ei nu au avut nicio activitate timp de șase luni și li s-a închis contul de la bancă. Am luat legătura cu ei, au reactivat contul și am rezolvat problema”, a declarat Gabriela Andronie, directorul Direcției Agricole Județene Olt.

AGRO TV a informat fermierii încă din luna august că plățile pentru beneficiari au fost demarate la data de 25 august. Potrivit informațiilor oficiale, bugetul schemei a fost repartizat către 17.386 beneficiari eligibili, cel mai mare număr de agricultori beneficiari de la începutul programului. Astfel a rezultat un cuantum per beneficiar de 2270,62 euro/beneficiar. În comparație cu anul 2019, în acest an numărul beneficiarilor din ciclul I de producție a crescut cu circa 21 %, respectiv de la 14.405 la 17.386.

În cursul anului 2020, Ministerul Agriculturii a alocat Programului Tomata suma de 39.477 mii euro, cea mai mare sumă din ultimii patru ani aferentă ciclului I de producție al Programului..

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole