20 aprilie 2021 - 23:33

Modernizarea spațiilor verzi- invesiții pentru un oraș ecologic și frumos

Primăria Municipiului Iași a făcut investiții în creșterea și modernizarea spațiilor verzi (parcuri, ronduri și scuaruri), în menținerea curățeniei orașului, precum și într-un set de măsuri menite să reducă poluarea. 

Primarul, Mihai Chirica, a declarat că pepiniera SC Servicii Publice Iași SA va fi extinsă cu 1.200 de metri pătrați. 
 
“Proiectul va fi realizat până la sfârșitul acestui an și va duce la o creștere cu 40% a capacității de producție de flori și arbuști pentru amenajarea spațiilor verzi din Municipiul Iași.
În prezent pepiniera din baza Tudor Neculai are o suprafață de 3.000 de metri pătrați. Echipele SC Servicii Publice Iași SA au început deja să realizeze fundația, iar până la sfârșitul acestui an vor ridica construcția, urmând ca la începutul anului viitor să finalizeze și instalațiile aferente.
Materialele pentru fundație și structură sunt aduse din Italia, de la aceeași firmă care a livrat materialele și pentru pepiniera deja existentă. ” a explicat edilul Iașului. 
 
Valoarea totală a proiectului este de circa 277.000 lei, sumă în care nu sunt incluse mesele de cultură, acestea urmând să fie cumpărate până la finalul acestui an.
 
Reamintim faptul că în ultimii 4 ani producția de flori livrată de SC Servicii Publice Iași SA pentru plantări în oraș a fost de aproape 4.500.000 de bucăți, iar cea de arbori, arbuști și plante decorative de aproape 400.000 de bucăți.
Valoarea totală a lucrărilor de modernizarea a spațiilor verzi din perioada 2016 – 2020 depășește 107.000.000 lei.
 
Sunt soiuri tot mai diverse și care se adaptatează climei din Iași, unele sunt rezistente și la perioade mai secetoase. Atunci când sunt înflorite, coloritul lor schimbă foarte mult imaginea zonei unde sunt plantate.
 
 
Autor : Daria Diaconiuc