MITING DE PROTEST LA BUCUREȘTI FAȚĂ DE ATACURILE URȘILOR

Asociația Felcsík, împreună cu președintele Consiliului Județean Harghita, fac apel către primarii și șefii composesoratelor din județele Harghita, Covasna și Mureș, respectiv celor din județele Brașov, Prahova și Argeș, de a se alătura inițiativei de participare, în număr cât mai mare la un protest care se preconizează a avea loc miercurea viitoare, 5 iulie la București.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Acesta urmează să fie organizat în cazul în care nu se emite ordinul de derogare pentru intervenția în cazul carnivorelor mari până la data 30 iunie. Protestul de la București a fost ideea primarului de la Sândominic Karda Róbert, care este și președintele Asociației Felcsík și a fost făcută pe fondul incidentului care a avut loc la sfârșit de săptămână când ursul a atacat un cioban.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

Președintele consiliului județean, împreună cu prefectul județului Harghita, Adrian-Jean Andrei au înaintat o scrisoare ministrului Mediului prin care solicită emiterea ordinului de derogare pentru intervenția de urgență în cazul urșilor care atacă oameni sau provoacă daune materiale, și nu numai.

În ultima perioadă, de mai multe ori ursul a atacat oameni, a intrat în localități, a pătruns în case, iar datorită faptului că a crescut numărul urșilor, a crescut și pericolul. la populația de urs și daunele produse de aceștia, potrivit comunicatului de presă transmis de organizatori.

Atacurile de urs produse în anii trecuți pot fi vizualizate pe următoare pagină interactivă: http://judetulharghita.ro/ daune/harta-interactiva.html