Ministrul Florin Barbu confirmă: Subvenție de 360 EURO/hectar începând de anul acesta

Fermierii români vor beneficia anul acesta de o nouă subvenție în valoare de 360 de euro/hectar, confirmă ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu. Acesta a anunțat, la AGRO TV, că suma alocată acestui sprijin a fost majorată, după ce inițial fusese anunțat un cuantum de 246 euro/hectar.

Mai exact, este vorba despre noua subvenție dedicată producției de porumb pentru siloz, pe care o vor primi fermierii care fac atât zootehnie, cât și producție vegetală.

”Am făcut modificarea Planului Național Strategic, am reașezat sumele, pentru că erau anumite subvenții care erau date pe anumite chestiuni de mediu, am luat acești bani de acolo și am crescut subvenția pe porumbul siloz. Practic, acolo unde ai și vegetal și zootehnic, ai încărcătură de 3 animale/hectar, primești o subvenție de anul acesta de 360 euro/hectar, pentru realizarea de porumb siloz în fermă”, a precizat ministrul Florin Barbu pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Astfel, pentru o încărcătură de 3 animale/hectar, sprijinul ar urma să fie de 120 de euro/cap de animal. Această subvenție va fi direcționată către crescătorii de bovine, iar aceștia vor fi nevoiți să facă dovada consumului, cu animalele pe care le dețin, a cel puțin producţiei minime de furaj obținute în fermă şi/sau a producției pe care au stocat-o în vederea consumului pentru furajarea animalelor și/sau să valorifice/comercializeze către exploataţii de creştere a animalelor înscrise în RNE.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole