Nouă subvenție de 360 EURO/hectar – Ce fermieri ar urma să primească banii

O nouă schemă de sprijin este pregătită, de ceva vreme, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și ar urma să fie lansată anul acesta. Noul ajutor va avea ca destinație sprijinirea sectorului zootehnic, chiar dacă va fi acordat pentru producția vegetală.

Noua subvenție a fost discutată și într-o ședință recentă a Comisiei de Agricultură din Senat, la care a participat șeful MADR, Florin Barbu. Potrivit președintelor Comisiei, George Scarlat, se pare că suma acordată fermierilor ar urma să fie de aproximativ 360 euro/hectar, fiind o subvenție destinată crescătorilor de bovine care cultivă porumb pentru siloz.

”La câte vești ne-a dat domnul ministru în cadrul Comisiei, jumătate dacă își ating obiectivul anul acesta, e mare lucru. E adevărat, pe o scurtă prezentare a dânsului s-a discutat inclusiv de această schemă de ajutor la porumbul siloz, de aproximativ 360 euro/hectar. Aceasta este o noutate și vine direct în sprijinul sectorului zootehnic; într-adevăr, e alocat la vegetal, dar pentru partea de zootehnie”, a precizat George Scarlat pentru AGRO TV.

Schema de ajutor nu reprezintă o noutate, fiind discutată încă din ultima parte a anului trecut, însă cuantumul anunțat atunci era de 246 euro/hectar. În condițiile discutate atunci, crescătorii de bovine ar fi trebuit să demonstreze că au o încărcătură de 3 vaci/hectarul de porumb siloz. Astfel, calculat la cap de animal, sprijinul urma să fie de 82 euro/cap. Rămâne de văzut dacă acest cuantum va rămâne cel final, sau suma va fi majorată conform declarațiilor președintelui Comisiei de Agricultură din Senat, George Scarlat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. DORESC SUGVENȚII DELA APIA LA LISTELE FIRMELOR MELE ROMÂNIA UIE RO USA SUA ȘI PESTE TOT SĂMI MEARGĂ BUNE SĂMI CREASCĂ ÎN BUGET MEREU SUB SEMNATU LUȚU AUREL ION NR 23 STRADA PRIMĂVERII SAT VLĂNGĂREȘTI COMUNA VULTUREȘTI JUDEȚU OLT SERIA SL NR 077735 CNP 1880516384980 COD POSTAL 237583 COD FISCAL 0001

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole