Ministrul Agriculturii confirmă – banii pe motorină vor fi plătiți în curând

Ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură va fi plătit în maximum trei săptămâni. După ce noul secretar de stat din Ministerul Agriculturii, Marius Micu, a oferit informația în exclusivitate pentru AGRO TV, ministrul agriculturii, Adrian Oros, a confirmat acest lucru în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”.

Potrivit șefului MADR, actul normativ pentru plata sumelor pentru motorina utilizată în agricultură mai trebuie să primească un aviz de la Ministerul Justiției, după care urmează să fie aprobat în prima ședință de Guvern.

”Actul normativ este pe circuit, mai avem un aviz de la Ministerul Justiției, după care ar trebui să intre în prima ședință de Guvern, iar apoi, conform acelei Hotărâri de Guvern, să dăm banii oamenilor. Discutăm de 340,5 milioane – atât este suma alocată pentru motorină pentru trimestrele III și IV. Mai avem în cont suma pentru trimestrul I al acestui an, iar la rectificare vom încerca să plătim și pentru trimestrul II.

Am plătit și anul trecut 860 milioane pentru că am avut restanțe din trimestrul II, III și IV din 2019. (…) Se pare că în ritmul acesta s-a plătit în ultimii ani; întotdeauna s-au plătit trimestrele III și IV din anul precedent și trimestrele I și II din anul în curs”, a precizat Adrian Oros pentru AGRO TV. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole