Mii de gaste, introduse in parc si utilizate in loc de muncitori pentru a elimina buruienile

Circa două mii de gâște au fost utilizate pentru a îndepărta buruienile dintr-un parc industrial! Păsările au reprezentat soluția alternativă pentru înlocuirea muncitorilor care se ocupau de acest lucru în parcul industrial din deșertul Ulan Buh, din nordul Regiunii Autonome Mongolia Interioară din China, scrie agenţia de știri Xinhua, citată de Agerpres.

La sfârșitul lunii mai, gâștele au fost introduse în parcul industrial chino-israelian de prevenire şi control al deşertificării din judeţul Dengkou pentru a consuma iarba de pe 50 de hectare plantate cu peri. Potrivit unui muncitor din cadrul parcului, gâştele au avut un efect evident. Buruienile din parc au dispărut într-o mare măsură.

De asemenea, păsările au contribuit la economisirea banilor pentru forța de muncă responsabilă de eliminarea buruienilor cu circa 250.000 de yuani, adică în jur de 30 de mii de euro, transmite munitorul Wang Huimin. Totodată, gâștele au ajutat la fertilizarea solului.

Potrivit agenției de presă din China, păsările urmează să fie vândute în luna octombrie, ceea ce va aduce un venit de până la 300.000 de yuani (peste 36 mii de Euro).

Directorul biroului pentru agricultură, creşterea animalelor şi ştiinţă şi tehnologie din județul Dengkou, Yuan Yan, a transmis că gâștele au un dublu beneficiu, ele reprezintă atât o mijloc biologic pentru a elimina buruienile, cât şi o sursă de venit, un proces eficient pentru controlul mediului deşertic.

- Publicitate -

Ulan Buh este al 8-lea cel mai mare deşert din China și acoperă o suprafaţă de un milion de hectare, circa o treime din suprafaţa sa aflându-se în regiunea Dengkou. După 70 de ani de management ecologic, peste 180.000 de hectare au fost plantate cu vegetaţie, care constituie o barieră ecologică.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole