Meteo – Cum stăm cu precipitațiile în luna martie

După seceta de anul trecut, fermierii români stau cu ochi cât cepele pe prognozele meteo, în așteptarea de vești privind precipitațiile.

Iată care sunt estimările publicate marți de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) privind temperatura aerului și cantitățile de precipitații până pe data de 3 aprilie a.c.

În săptămâna 6-13 martie, meteorologii anunță valorile termice mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de sud și de sudest a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi deficitare.

În săptămâna 13-20 martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Potrivit meteorlogilor, cantitățile de precipitații vor fi, de asemenea, excedentare în vest, nord-vest, centru, precum și în nord-est, dar mai ales în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 20-27 martie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, însă meteorologii estimează că regimul pluviometric pentru acest interval va fi excedentar în toate regiunile.

În săptămâna 27 martie – 3 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea sudestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, se mai arată în prognoza publicată marți de Administrația Națională de Meteorologie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole