Prognoza meteo, pe regiuni, în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat luni estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 6-19 martie 2023.

Potrivit meteorologilor, în Banat, până spre finalul primei săptămâni, vremea se va încălzi semnificativ și va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. Media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 11°C la 16°C, iar a celor minime de la 0°C la 6°C. Ulterior, până la sfârșitul intervalului, temperatura aerului va avea variații mai ales la valorile diurne. În medie, temperaturile maxime vor varia între 11°C și 16°C, iar cele minime între 2°C și 5°C, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 15 martie. Pe tot parcursul intervalului vor fi perioade cu precipitații, iar pe alocuri, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor putea fi însemnate.

În Crişana, meteorologii estimează că, până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi și va deveni caldă pentru această perioadă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 8°C la 14°C, iar a celor minime de la -1°C la 6°C. Până la finalul intervalului, temperatura aerului va oscila mai ales la valorile diurne. În medie, temperaturile maxime vor varia între 10°C și 15°C, iar cele minime între 1°C și 4°C, cu cele mai ridicate valori spre mijlocul celei de-a doua săptămâni. Vor fi perioade cu precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, iar pe alocuri, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor putea fi însemnate.

În Transilvania, pe aproape tot parcursul primei săptămâni din interval, vremea se va încălzi de la o zi la alta și va deveni caldă pentru această perioadă. Conform prognozei meteo a ANM, media temperaturilor maxime va crește de la 6°C la 14°C, iar a minimelor de la -2°C la 4°C. Până la finalul intervalului, temperatura aerului va avea variații mai ales la valorile diurne. În medie, temperaturile maxime vor varia între 9°C și 14°C, iar cele minime între 0°C și 2°C, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 15 martie. Pe tot parcursul intervalului vor fi perioade cu precipitații, iar izolat, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor putea fi însemnate.

În Maramureş, până în jurul datei de 10 martie, vremea se va încălzi și va deveni caldă pentru această perioadă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 6°C la 12°C, iar a celor minime de la -1°C la 5°C. Potrivit meteorologilor, până la finalul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului va avea oscilații mai ales la valorile diurne. În medie, temperaturile maxime vor varia între 9°C și 14°C, iar cele minime între 0°C și 3°C, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 15 martie. Pe tot parcursul intervalului, vor fi perioade cu precipitații, iar pe alocuri, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor putea fi însemnate.

Meteorologii apreciază că, în Moldova, temperatura aerului va avea variații pe tot parcursul intervalului, dar mediile, în special ale valorilor diurne, se vor menține peste cele normale pentru această perioadă. În prima săptămână, vremea se va încălzi semnificativ și va deveni deosebit de caldă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 8°C la 15°C, iar a celor minime de la -2C la 4°C. Ulterior, până la finalul intervalului, temperatura aerului va oscila mai ales la valorile diurne. În medie, maximele vor varia între 9°C și 14°C, iar minimele între 0°C și 3°C, cu cele mai ridicate valori spre mijlocul celei de-a doua săptămâni. Vor fi perioade cu precipitații slabe pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales între 10 și 14 martie și după data de 17 martie.

Și în Dobrogea, vor fi variații termice pe tot parcursul intervalului, dar mediile, în special ale valorilor diurne, se vor menține peste normele perioadei. Meteorologii estimează că, în prima săptămână, vremea se va încălzi semnificativ și va deveni deosebit de caldă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 9°C la 16°C, iar a celor minime de la 2°C la 7°C. Ulterior, până la finalul intervalului, temperatura aerului va avea oscilații. În medie, maximele vor varia între 11°C și 15°C, iar minimele între 3°C și 6°C, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 16 martie. Probabilitatea pentru precipitații în general slabe cantitativ va fi ridicată în intervalul 10-14 martie și după data de 17 martie,

În Muntenia, în prima săptămână, vremea se va încălzi semnificativ și va deveni deosebit de caldă. Media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 10°C la 18°C, iar a celor minime de la -1°C la 6°C. Ulterior, până la finalul intervalului, temperatura aerului va avea oscilații, dar valorile se vor menține peste normele perioadei. În medie, maximele vor varia între 12 și 17 grade, iar minimele între 2°C și 4°C, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 16 martie. Potrivit meteorologilor, probabilitatea pentru precipitații în general slabe cantitativ va fi ridicată în intervalul 10-14 martie și după data de 17 martie.

În Oltenia, temperatura aerului va avea variații pe tot parcursul intervalului, dar mediile, în special ale valorilor diurne, se vor menține peste cele normale pentru această perioadă. În prima săptămână, vremea se va încălzi semnificativ și va deveni deosebit de caldă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 11°C la 17°C, iar a celor minime de la 0°C la 5°C. Până la finalul intervalului, temperatura aerului va oscila mai ales la valorile diurne. Din estimările meteorologilor, în medie, maximele vor varia între 12°C și 16°C, iar minimele între 1°C și 4°C, cu cele mai ridicate valori spre mijlocul celei de-a doua săptămâni. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 10-13 martie și după data de 16 martie, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

La munte, până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi și va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 0°C la 5°C, iar a celor minime de la -7°C la 0°C. Până la finalul intervalului, temperatura aerului va oscila mai ales la valorile diurne. În medie, temperaturile maxime vor varia între 2°C și 6°C, iar cele minime între -4°C și 0°C, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 16 martie. Pe tot parcursul intervalului vor fi perioade cu precipitații, iar izolat, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor putea fi însemnate. se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole