MADR a deschis SERSPAR! Ce OBLIGAȚII au fermierii și procesatorii agricoli de la 1 noiembrie!

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) vine cu un anunț de ultimă oră pentru toți fermierii, procesatorii și comercianții din sectorul agroalimentar: SERSPAR, sistemul electronic de raportare a stocurilor de produse agroalimentare din România, este operațional începând de joi.

„MADR, prin Agenția pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, a dezvoltat sistemul electronic de raportare a stocurilor de produse agroalimentare din România-SERSPAR, având în vedere prevederile Legii nr. 105/2023 privind reglementarea modalității de raportare a stocurilor la produsele agricole şi alimentare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii remis, joi, redacției AgroTV.

Potrivit Legii nr. 105/2023, operatorii economici din domeniile de activitate de producție agricolă, depozitare, procesare şi comercializare a produselor agricole şi alimentare prevăzute în anexa la lege au obligația de a furniza către MADR date statistice de evidenţă a stocurilor la aceste produse.

În acest sens, pe site-ul www.madr.ro, în secțiunea „Industrie Alimentară”, a fost creată o secțiune din care se poate accesa sistemul electronic de raportare a stocurilor de produse agroalimentare din România – SERSPAR. Aplicația poate fi accesată de pe home page sau direct din link-ul https://stocuri.madr.ro.

Reprezentanții MADR precizează că datele statistice vor fi comunicate o singură dată pe lună, până în data de 15 a lunii pentru luna precedentă.

Furnizarea datelor statistice prevăzute de Legea nr. 105/2023 se va realiza doar începând cu data de 1 noiembrie 2023, pentru luna octombrie.

Pentru a veni în sprijinul operatorilor economici care au obligația de a furniza date statistice de evidență a stocurilor, SERSPAR cuprinde o secțiune de instrucţiuni cu tutoriale în vederea facilitării înregistrării şi a utilizării acestui sistem informatic.

MADR recomandă operatorilor economici înregistrarea din timp în sistem prin crearea unui cont de utilizator în platforma SERSPAR până la 1 noiembrie 2023.

După crearea contului, reprezentatul legal va încărca Declarația pe proprie răspundere și eventuale împuterniciri pentru punctele de lucru. 

În măsura în care sunt necesare, cererile de suport trebuie trimise prin funcționalitatea  „Suport” din pagina principala a aplicației.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole