Vestea momentului la MADR: Se prelungește perioada de valorificare a producției în Programul Tomata!

Fermierii înscriși în Programul Tomata au un motiv de bucurie: Guvernul intenționează să prelungească perioada de valorificare a producției de roșii.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a pus în dezbatere publică, pe site-ul instituției, un proiect de Hotărâre de Guvern prin care se propune prelungirea valorificării tomatelor și în perioada 1-15 iulie 2023, inclusiv.

În prezent, valorificarea producției de roșii pentru cei înscriși în Programul Tomata în acest an trebuie realizată până la data de 30 iunie 2023.

„Măsura a fost luată având în vedere solicitările reprezentanților cultivatorilor de legume, care au invocat întârzierea perioadei de fructificare a tomatelor din cauza temperaturilor fluctuante din primăvara anului 2023. Totodată, se propune și modificarea termenului-limită până la care se pot depune documentele justificative la direcțiile agricole județene, respectiv până la data de 18 iulie 2023 inclusiv”, se arată într-un comunicat al MADR.

Reprezentanții Ministerului Agriculturii precizează că, din informațiile comunicate de direcțiile pentru agricultură județene, reiese că, până la această dată, valorifică producția obținută numai circa 65% din numărul cultivatorilor înscriși în Programul Tomata.

Astfel, pentru ca toți cei înscriși în program să aibă posibilitatea valorificării producției realizate a fost elaborat prezentul proiect de HG, care poate fi consultat pe site-ul MADR la secțiunea „Transparență decizională”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole