MADR, comunicat de ULTIMĂ ORĂ pentru toți fermierii!

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a confirmat oficial amânarea campaniei de depunere a cererilor de plată la APIA, pentru anul 2024, anunțată de AgroTV aici.

„MADR, prin APIA informează potențialii beneficiari că lansarea Campaniei de primire a Cererilor de Plată va fi realizată în aproximativ 2 săptămâni”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii remis presei joi.

Potrivit reprezentanților MADR, în acest moment se modifică legislația europeană, în sensul modificării/aprobării Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil României. Totodată, se așteaptă de la Comisia Europeană (CE) derogările privind condiționalitatea pentru GAEC 7 și GAEC 8. Ulterior, legislația națională va fi armonizată cu prevederile legislației europene. 

Astfel, având în vedere aspectele prezentate mai sus, procesul de depunere a cererilor de plată pentru anul 2024 va fi posibil după aprobarea tuturor actelor normative necesare.

Pentru a veni în sprijinul fermierilor, APIA a pus la dispoziția acestora aplicația IPA ONLINE prin care pot face modificări/actualizări ale cererilor unice depuse, sector vegetal, „FĂRĂ a avea posibilitatea de a închide cererile și a le aproba”, până la stabilirea datelor concrete de începere a Campaniei 2024.

„Decalarea termenului de depunere nu va impacta Campania de plăți în avans pentru anul de cerere în curs care va începe la data de 16 octombrie 2024”, a declarat drectorul general al APIA Cornel Turcescu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole