MADR, anunț oficial privind renta viageră agricolă

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a simplificat legislația referitoare la renta viageră agricolă și beneficiarii acesteia, se arată într-un comunicat al instituției remis, miercuri, redacției AgroTV.

Astfel, în proiectul de act normativ cu privire la modificarea anexei Ordinului nr. 1272/26.503/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor titlului XI Renta viageră agricolă din Legea 247/2005 referitoare la reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente, se stabilesc următoarele:

– eficientizarea fluxului de lucru și a comunicării cu beneficiarii rentei viagere, prin preluarea la nivel local, de către centrele județene APIA, a activităților de autorizare și plată desfășurate în prezent la nivel central;

– cadrul legal pentru recuperarea creanțelor bugetare, în conformitate cu prevederile codului fiscal și armonizarea cu legislația aplicabilă pentru toate formele de sprijin acordate de la bugetul de stat;

– cadrul legal aplicabil în cazurile de înstrăinare printr-un contract de schimb sau de expropriere a unei suprafețe de teren agricol extravilan care face obiectul rentei viagere;

– simplificarea procedurilor de lucru folosind mijloacele de comunicare electronice și reglementarea obligațiilor ce le revin rentierilor/moștenitorilor pentru acordarea rentei viagere.

Prevederile complete ale noului act normativ referitor renta viageră agricolă pot fi consultate pe site-ul MADR, în secțiunea „Transparență decizională”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole