Legumicultorii, în pragul disperării! ”Nu mai contează ce vrem noi în țara asta”

Legumicultorii din zona Târgu Frumos, județul Iași, sunt obligați să se descurce cum vor putea odată ce piețele de vor închide de luni, 9 noiembrie, după cum au anunțat autoritățile de la nivel central. 

„Nu mai contează ce vrem noi în țara asta. Vom încerca să ne descurcăm ca și până acum. Cine o să vrea o să vină la curtea noastră și o să ceară. Dacă nu, o să moară de foame. O parte dintre ai noștri nu stau și acționează și ei. Unii au site-uri pe internet, își iau mașinile și fac livrare acasă la client”, spune domnul Feodorov Eusehnie, directorul executiv al Asociației Producătorilor de Legume din Târgu-Frumos-ECOLEG, una dintre cele mai vechi asociații din Iași.

Legumicultorii din zona Târgu Frumos duceau 100% din producție la piețele mici și la piața en-gros din Iași.
 
„Acum trebuie să ne descurcăm cum putem. Cei care știu să manevreze tehnica modernă s-au adaptat dar marea majoritate sunt persoane în vârstă. Ei mergeau la piața tradițională. Pe ei e greu să îi cauți și ia timp oricum. Unde să te duci să îl cauți pe bădia Ion? Unde are el verdețurile? Treaba nu e corectă”, mai explică legumicultorul din Iași pentru AGRO TV.
 
Legumicultorii spun că nu stă în puterea lor să schimbe situația. Totodată cei din județul Iași spun că nu ai timp de proteste și că își vor continua treaba, fiecare cum va putea. 
De asemenea vor trimite un mesaj către Uniunea Salvați Țăranul Român în semn de solidaritate cu demersurile făcute în acest sens.
 
Autor: Daria Diaconiuc

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole