Legea arendei – Veste de ULTIMĂ ORĂ pentru proprietarii de terenuri agricole

Curtea Constituțională a României (CCR) trebuia să analizeze astăzi sesizarea președintelui Klaus Iohannis și a parlamentarilor din grupurile USR și Forța Dreptei privind legea arendei, respectiv modificările la Codul Civil de importanță maximă pentru proprietarii de terenuri agircole.

Contestatarii legii susțin că aceste modificări sunt neconstituționale, afectând dreptul la proprietate privată, motiv pentru care au cerut pronunțarea CCR pe această speță. Analiza sesizării a fost amânată pentru data de 3 octombrie.

Propunerea legislativă în cauză instituie o perioadă minimă obligatorie a contractelor de arendă, de 7 ani, condiţie fără de care eventualele contracte urmează să fie declarate ilegale. Politicienii de la USR și Forța Dreptei susțin că acest termen reprezintă o restrângere a exerciţiului dreptului de proprietate.

Și în sesizarea formulată de șeful statului se semnalează aceleași probleme, făcându-se referire la principiul egalităţii în drepturi şi a egalităţii în faţa legii, a principiul libertăţii economice şi a libertăţii contractuale a părţilor. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

4 COMENTARII

  1. Eu am dat 1,35 hc.de pamant unei asociații PFA ,dar nu am făcut un contract de arendare, nu am semnat nimic! Dar eu nu sant mulțumită de lucrările și de produsele care mi le-a dat ca și cantitate 500 kg de grâu la 1,35 hc.Acum vreau sa dau acest pământ altui arendas dar fostul na ameninta ca nu îmi da nimic anul acesta din produse ,pe motiv ca doresc sa dau pământul altui arendas! Este normal? Ce pot face? Menționez ca nu vrea sa îmi dea titlu de proprietate !

    • Esti proprietar si faci cum vrei, ameninta-l ca il dai in judecata, ca ti-a dat fff putin. Renta se da cel putin 1000kg grau sau valoarea lui. Succes!

  2. Și dacă pe o parte din terenul meu sta alt proprietar eu am acte din 2007 și el și-o făcut documentația falsa în 2021 pe o parte din terenul meu și o și închis-o cu gard mio luat jumate din teren și Parchetul adică procuroarea de caz și politia care se ocupa de cercetare la jud Mures nu fac nimica de un an și cei de la ProTV și observator nu iau nici un interviu ca nu e de interesul lor cum pot ăștia sa tot schimbe legile dacă însăși Procuroarea și politia e corupta la mures eu zic ca normal fiecare proprietar poate și are dreptul sa dea și pe 1 an de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole