11 August 2022 - 03:23

Lege importanta privind vânzarea terenurilor agricole, AMÂNATĂ de Guvern

Legea vânzării terenurilor agricole, în forma adoptată de Parlament și publicată în Monitorul Oficial, în luna august, ar putea să nu intre în vigoare! Potrivit actului, aceasta trebuia să intre în vigoare la data de 13 octombrie, însă Guvernul se pare că are alte planuri. Executivul a aprobat în ședința de aseară un proiect de Ordonanță de Urgență privind prorogarea termenului prevăzut de art. III din Legea nr. 175/2020.

Proiectul de OUG în analiză la Guvern prevede prorogarea termenului de intrare în vigoare și de aplicare a noilor reguli pentru vânzarea terenurilor, însă nu se precizează exact când ar urma să intre în vigoare această lege. 

Decizia îi nemulțumește pe fermierii români, care așteptau ca această lege să-și intre în drepturi. Ștefan Gheorghiță, fermier din județul Brăila, a lansat pe pagina sa de facebook o serie de speculații cu privire la decizia de la Palatul Victoria:

”În liniște și noaptea ca alții de acum ceva ani, Guvernul a adoptat în această seară prorogarea termenului de aplicare a noilor modificări adoptate la legea vânzării terenurilor agricole. Fără tam tam și fără consultare publică. Motivația invocata pe surse este numărul mare de petiții ale fermierilor. Aș fi curios să le vad, așa cum aștept să văd și factura de la Copa Cogeca pentru organizațiile românești.

Dar revenind la vânzarea terenurilor agricole, oare motivul prorogării nu o fi cumva legat de câteva fonduri de investiții (nu toate) care au ajuns la maturitate sau urmează în perioada următoare și erau în plin proces de vânzare a terenurilor deținute? Și nu vorbim de câteva hectare, ci de zeci de mii de hectare care valorează peste 250 milioane de euro, așa la prima strigare și cu preturi mici ca să socotim ușor.

Oare așa mare sa fie nervozitatea unora de au făcut asta? Acum să nu creadă cineva că opoziția este mai atentă și nici să credem că vor întreba ceva fiindcă și ei au faliții lor. Mai săpăm și revenim”, a scris Ștefan Gheorghiță.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole