Lămuriri APIA pentru fermieri – Cine mai are de așteptat pentru plata subvențiilor

După cum AGRO TV a informat mai devreme astăzi, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început, în 2 decembrie, autorizarea plăților finale pentru fermierii care au solicitat subvenții în anul 2021.

Potrivit APIA, până la această dată au fost autorizați la plată 444.693 de fermieri, ceea ce reprezintă 54,63% din totalul fermierilor eligibili în Campania 2021. Suma totală autorizată la plată este de 137.667.515,57 euro.

APIA le promite fermierilor că va continua ritmul susținut de autorizare la plată, astfel încât toți beneficiarii eligibili să aibă banii în conturi în timp util. Termenul limită până la care trebuie finalizate plățile pentru toți fermierii este 30 iunie 2022.

Reprezentanții APIA au mai făcut câteva precizări importante pe pagina oficială de facebook a instituției, pentru a le răspunde fermierilor nelămuriți în legătură cu anumite aspecte legate de plăți. Astfel, întrebați care este suma acordată pentru un hectar de teren arabil, reprezentanții agenției au precizat că sumele sunt diferite de la o exploatație la alta în funcție de măsurile solicitate pentru plată. ”Puteți solicita decizia de plată de la centrul local care vă gestionează cererea pentru a vedea sumele defalcat pentru fiecare categorie de plăți în parte”, precizează APIA.

De asemenea, fermierii care nu și-au primit încă banii și vor să afle stadiul autorizării la plată al dosarului lor, se pot adresa centrului local APIA la care s-a depus documentația sau pot transmite o solicitare scrisă care să cuprindă datele personale de identificare pe adresa de e-mail: relatii.cu.publicul@apia.org.ro.

Agenția mai menționează totodată că în intervalul 18 octombrie – 30 noiembrie, plățile în avans au fost efectuate pentru 745.155 de fermieri la nivel național, ceea ce reprezintă 96,72% din numărul fermierilor care au depus cererea unică în campania 2021. Plățile includ și sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, speciile ovine/caprine.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole