18 ianuarie 2022 - 05:34

La doar 22 de ani, o tanara va scoate PRIMUL sau BRAND de vin si palinca

La doar 22 de ani, o tânără s-a lansat în domeniul agricol și contribuie la relansarea economiei cu ajutorul agriculturii digitale. Aceasta va scoate primul sau brand de vin si palinca! Este vorba despre Elizabeth Darabonţ. Tânăra originară din localitatea Biharia, judeţul Bihor, lucrează de mică la ferma familiei care este compusă din 3.000 de hectare de cultură mare, o fermă de animale şi 40 de hectare de vie, scrie Mediafax.

Elizabeth a absolvit studiile de Wine and Spirits Education Trust, în domeniul vinului și a băuturilor spirtoase, iar acum aplică teoria în practică și dezvoltă ferma părinţilor. Tânăra spune că munca în agricultură este interesantă dacă ai viziune şi curaj.

Elizabeth crede că în România foarte mulţi fermieri trăiesc în trecut şi acest lucru le aduce eşecul. A stat şase luni la Bruxelles pentru a învăţa totul despre agricultura modernă, finanţarea proiectelor şi protecţia mediului. Ea spune că în agricultură, mediul digital este la fel de important ca şi calitatea pământului. Prima finanţare pe care a câştigat-o a fost în valoare de 450.000 de euro pentru cultura de viţă de vie. Acum lucreză la un nou proiect pentru finaţarea cramei din care va scoate primul brand de vin şi pălincă al familiei Darabonţ.

„Fan Europe dezvoltă soluţii inovatoare şi oferă membrilor şi partenerilor lor mai multe platforme pentru a-şi putea confrunta opiniile. Agricultura digitală înseamnă folosirea celor mai noi tehnologii în agricultură indiferent de cultură. La ce mă gândesc când spun tehnologii noi? Mă gândesc la programe care te ajută să optimizeţi producţia şi să creşti producţia fără a creşte impactul negativ pe care îl ai pe mediu”, a declarat Elizabeth Darabonţ, citată de Mediafax.

CITESTE SI: Nemultumirile fermierilor au fost ascultate! Legea Mirosurilor va fi modificata