LA CE RECOLTE DE GRÂU SE AȘTEAPĂ FERMIERII DIN MARAMUREȘ

Fermierii maramureşeni estimează o recoltă bună de grâu, de peste 3,5 de tone la hectar pentru acest an, campania de recoltare urmând să înceapă în doua parte a lunii iulie.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Maramureş, Virgil Ţânţaş, a precizat că majoritatea fermierilor care deţin culturi de grâu în judeţ îşi pot valorifica producţia pe piaţa locală.

” Procesatorii din industria de panificaţie şi morărit achiziţionează anual aproape întreaga cantitate de grâu din piaţa locală, completând necesarul cu grâu adus din sudul ţării, iar în unele situaţii chiar se importă grâu. Industria de panificaţie locală e unul dintre principalii clienţi pentru fermierii din judeţ, doar că Maramureşul nu e zona cu terenuri foarte propice acestei culturi, excepţie făcând terenurile din zona de şes şi câmpie”, a spus Virgil Ţânţaş, potrivit AGERPRES.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

În judeţul Maramureş au fost cultivat grâu pe aproape 9.000 hectare de teren. Pe piaţa locală activează peste 170 de firme de panificaţie şi două mori de grâu.

Citește și

Comentariile sunt închise