20 mai 2022 - 06:55

Ministrul Economiei – investiții strategice în fabrici de îngrășăminte!

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, negociază cu reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), investiții strategice” în fabrici de îngrășăminte.

România este un stat cu potenţial agricol enorm, iar industria chimică, producătoare de îngrășăminte, este strategică pentru acest sector, a afirmat Florin Spătaru. vineri, în cadrul unei întâlniri de lucru cu reprezentanţii BERD, informează AGERPRES.

„Este nevoie urgentă de investiţii în această ramură economică”, a subliniat ministrul Economiei în cadrul discuțiilor ce au vizat oportunitatea realizării unei strategii naţionale, pe termen mediu şi lung, având ca scop dezvoltarea regională echilibrată, extrem de importantă pentru România.

„Industria chimică are nevoie de investiţii strategice dacă ne dorim ca acest sector să fie competitiv şi performant. Mandatul meu, ca ministru al Economiei, este să consolidez relaţiile cu partenerii economici şi, astfel, împreună să dezvoltăm un ecosistem ce poate servi ca model pentru fiecare ramură industrială, inclusiv pentru industria chimică”, a mai spus Florin Spătaru.

În discuțiile purtate în cadrul întâlnirii de vineri cu reprezentanții BERD s-au mai aflat subiecte precum climatul investiţional şi sprijinirea companiilor locale.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

 1. Halooooooo
  Toti desteptii isi dau cu parerea si gasesc solutii acum cand am dat se greu.
  Despre ce fabrici vorbim….cand in Romania toata legislatia referitoare la ingrasaminte e praf. Conform acestei legislatii vechi de 20 de ani….in Romania nu e voie nici macar sa produci si sa vinzi ingrasaminte de tip ” bulk blending”, pe cand in toata lumea se folosesc acest fel de ingrasaminte…
  Acum cand Azomures e inchis si ne bazam exclusiv pe importuri….toti importatorii de ingrasaminte sunt hăituiti de autoritati, in loc sa fie ajutati , sau macar…lasati in pace sa lucreze.
  Suntem varza si ne meritam soarta..
  Va fi jale in urmatorul an….din punct de vedere al ingrasamintelor….

 2. Dupa ce ati distrus toate fabricile de ingrasaminte din tara si cele existente le-ati vandut la straini acum cand s-a strans cureaua va ganditi la solutii. Ce solutii???? Sa le daramati si pe cele existente? Ne ingrijoram ca nu mai exporta Rusia si Ucraina zahar…floarea soarelui si grau….de ce ne ingrijoram cate fabrici ati vandut la straini si catr ati daramat si au ajuns la fier vechi…ne ingrijoram??? Fabrica de zahar de la Bod si de la Ludus le-ati inchis…atatia fermieri care cultiva sfecla in zonele respective ce fac cu productiile le vand pe temerce si mai nimic la straini sau se strica pe camp…cum se strica si merele si cartofii si legumele…ca noi deh…importam tot de la straini…nu mai e bun uleiul romanesc…si produsele autohtone….am ajuns o tara de consum pentru ca asta ati vrut si acum ne plangem ne ingrijoram…dar cand ati distrus si ati vandut Romania nu v-ati mai ingrijorat de ceea ce va urma???? Defapt daca v-ati umplut buzunarele ce a mai contat ce va urma. Nu va ingrijorati deloc…doar populisme prin declaratii si pe la tv vai domle cat ne ingrijoram noi statul roman pentru poporul asta

Comments are closed.