20 mai 2022 - 06:45

Îngrășămintele, înlocuite prin lege!

Atenție, se pregătește o nouă lege în privința îngrășămintelor! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat proiectul de LEGE privind stabilirea unor măsuri aplicabile managementului produselor fertilizante, precum și pentru modificarea Legii nr. 232/2010 privind regimul de import al mostrelor de îngrășăminte și al îngrășămintelor.

În actul normativ este stabilit regimul juridic al produselor fertilizante cu și fără marcaj CE, al celor testate și autorizate în spațiul Uniunii Europene ori în condițiile pedoclimatice din România, precum și al îngrășămintelor și ameliatorilor de sol utilizați în agricultura ecologică.
De asemenea, în noua lege sunt stabilte contravențiile și sancțiunile cu privire la importul, etichetarea, comercializarea și depozitarea produselor fertilizante, fiind prevăzute, pe lângă alte măsuri, și amenzi cuprinse între 5.000 și 50.000 de lei.

O prevedere expresă a noului act normativ este că „În tot cuprinsul legii (Legea nr. 232/2010, la care se aduc modificări – n.r.) sintagma «RO – îngrășământ» se înlocuiește cu sintagma ,«RO – fertilizant»”.

Prevederile complete ale noii legi ce vizează îngrășămintele le puteți vedea pe site-ul MADR.

Cetățenii și instituțiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii în termen de 10 zile de la data publicării pe adresele de e-mailpolitici.agricole@madr.ro.
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.