Investiție de 10.000 lei/hectar, profit pe măsură! Câți bani scoate Aurel Goțea din porumb

Vi l-am prezentat deja pe Aurel Goțea, fermierul care împinge limitele producției de porumb la cote maxime, prin implementarea unui sistem de irigații prin picurare, care l-a condus spre rezultate de-a dreptul spectaculoase.

Și ca să ne convingă până la capăt, fermierul ne-a prezentat și datele financiare privind investițiile în cultură și profitabilitatea. Potrivit afirmațiilor făcute de fermierul ialomițean în emisiunea ”Agricultura la Raport”, rata de profit pe hectarul de porumb depășește 100%.

”Cea mai mare valoare adăugată o avem la cultura de porumb irigată prin picurare. Anul acesta, cultura de porumb a depășit profitul legumelor. (…) Investiția este de aproximativ 10.000 lei/hectar. La nivel de fermă, anul acesta ne așteptăm să avem o profitabilitate de peste 100% la cultura porumbului, adică investim 10.000 lei și câștigăm peste 20.000 lei/hectar. Este cea mai eficientă și cea mai profitabilă cultură la ora actuală.

Este un sistem destul de nou și l-am implementat de 5 ani de zile. În general, am investit valoarea a 8 tone, iar producția a fost între 16 și 19 tone/hectar. Anul acesta o să fie undeva la 130% profitabilitate”, a precizat Aurel Goțea pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole