INS confirmă – consumatorii se orientează către laptele românesc. Ce se întâmplă cu importurile

0
264
vaci de lapte, crescătorii de vaci

Unitățile procesatoare din România au înregistrat, în primele patru luni, o colectare de 393.325 tone de lapte de vacă, în creștere cu 13,6% față de aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor publicate miercuri de către Institutul Național de Statistică (INS).

Au crescut producțiile la smântâna de consum 

Smântâna a devenit cel mai vândut produs din lanțurile de supermarket-uri, de la începutul anului a fost înregistrată o creștere de 0,6% la smântâna de consum. Cu același lucru se pot lăuda și procesatorii de brânzeturi în care au înregistrat o creștere de 1,2%. Veștile bune nu sunt și pentru producțiile de unt care au înregistrat o scădere de aproape 11%. Iar cantitatea de lapte brut importată de către unitățile procesatoare a a scăzut până la 38,8% în primele patru luni ale acestui an, comparativ cu anul trecut. 

În luna aprilie 2023, în comparație cu luna martie, cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a înregistrat o scădere de 1,4%. Producția de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și alte produse lactate similare) a înregistrat cea mai semnificativă scădere (-15%).

Cantitatea de lapte brut importată de către unitățile procesatoare a înregistrat o scădere de 35,7% în luna aprilie 2023 față de luna anterioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.