Incendiile de vegetație se țin lanț! Zeci de hectare au fost arse, iar o femeie a fost rănită

Incendiile de vegetație se țin lanț în ultimele zile pe teritoriul României. Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Mihail Grigore Sturdza” a județului Iași a fost informat în jurul orei 14:30 prin ”apelul unic de urgență 112” despre producerea unui incendiu de furaje și vegetație uscată în localitatea Todirel, comuna Bârnova, județul Iași.

În urma apelului au fost alertate forțele de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași și cele ale SVSU Bârnova. Pentru stingerea incendiului au fost dispuse deplasarea a 11 pompierii militari cu trei autospeciale de stingere. La sosirea forțelor profesioniste la locul intervenției, incendiul se manifesta pe aproximativ 1 hectar de vegetație uscată și 300 metri pătrați în grădina unei proprietăți.
 
În urma incendiului au ars 1 hectar de vegetație uscată, 300 metri pătrați de vegetație uscată din grădina unei persoane, 100 metri pătrați de viță de vie și au fost degradate 100 de metri liniari de gard explică cei de la ISU Iași.
 
Ca urmare a incendiului a fost identificată o victimă, de sex feminin, 58 ani, cu arsuri la nivelul membrelor superioare și la nivelul feței, i s-a acordat primul ajutor medical la locul intervenției, ulterior a fost transportată la spital de către un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Iași. 
 
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise spun cei de la ISU Iași. 
 
Nu este singurul eveniment de acest gen din ultimele zile. Ieri seară, 21 septembrie, un incendiu de vegetație a izbucnit în comuna Lipovăț pompierii intervenind timp de aproape cinci ore pentru stingerea focului care se manifesta violent pe zeci de hectare. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent pe o suprafaţă de aproximativ 60 hectare vegetaţie uscată şi exista pericolul de propagare la o pădure din apropiere. În sprijinul pompierilor vasluieni au participat reprezentanţii SVSU Lipovăţ, cetăţeni din localitate, jandarmi şi poliţişti. După circa patru ore şi jumătate, incendiul a fost lichidat. Pompierii au reuşit să salveze întreaga pădure. Au ars aproximativ 70 hectare vegetaţie uscată şi mărăciniş, informează ISU Vaslui.
 
De asemenea, zeci de hectare de vegetație uscată și culturi de cereale nerecoltate au fost cuprinse de flăcări duminică, la prânz, în județul Buzău. Pompierii s-au luptat preț de 12 ore cu flăcările violente.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole