5 august 2021 - 08:32

Culturi cereale nerecoltate, cuprinse de flacari! Focul s-a extins pe zeci de hectare

Zeci de hectare de vegetație uscată și culturi de cereale nerecoltate au fost cuprinse de flăcări duminică, la prânz. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de peste 20 de hectare și exista pericolul ca flăcările să se extindă fapt fiind faptul că acolo este o zonă de sute de hectare de culturi de cereale.

Misiune contra cronometru pentru pompierii buzoieni care s-au luptat cu flăcările și au încercat să stingă incendiul care a cuprins și lanuri de porumb nerecoltat începând cu ora 13.30.

La fața locului și-au făcut apariția cinci echipaje de salvatori cu autospeciale cu apă. În ajutorul lor a intervenit și proprietarii terenurilor agricole care încearcă să-și salveze producțiile de cereale. Cu patru utilaje agricole s-au făcut șanțuri pentru a delimita zona cuprinsă de flăcări de zecile de hectare cultivate cu culturi încă nerecoltate.

Misiunea a fost una extrem de dificilă și din cauza riscului ca fumul dens și gros care s-a putut vedea de la câțiva kilometri distanță să se îndrepte spre șosea sau către calea ferată din zonă și să afecteze traficul.

Foto: arhivă – imagine cu caracter simbolic